Bowen pentru Accidentari Sportive

de Andrew Zoppos
Dip.CM., V.S.M., M.C.M.A., B.T., M.B.T.A.A., M.R. P.H., C.H., M.V.C.C.H
Instructor international, superior si membru onorific pe viata al Academiei de Terapie Bowen din Australia

Activitatile sportive pot duce adesea la accidentari, fiind raportate peste 10 milioane de leziuni datorate sportului in fiecare an. Subiectii pot fi sportivi profesionisti, persoane care practica sporturi recreationale, sau chiar copii care joaca fotbal la scoala. Leziunile pot fi de la contuzii la fracturi osoase si intinderi musculare. Daca nu sunt tratate, reabilitarea poate dura mult si pot ramane sechele care impiedica practicarea sportului in continuare.

Acest curs se bazeaza pe experienta mea de peste 50 de ani in tratarea sportivilor cu tot felul de afectiuni. La inceput aplicam metodele clasice: fizioterapie, masaj, terapia punctelor trigger, terapie de relaxare miofasciala, acupunctura, presopunctura, etc. Erau multe dezavantaje in aplicarea protocoalelor conventionale, iar sportivii necesitau mult timp pentru recuperare, in multe cazuri neputand sa se intoarca pe teren mai multe saptamani sau chiar luni. O data ce am descoperit si invatat Tehnica Bowen, sportivii au fost printre primii convinsi de beneficiile acesteia, datorita obtinerii unei ameliorari imediate, adesea chiar dupa prima sedinta. Si-au adus si colegii, si prietenii si curand tratam cu Bowen echipe intregi de fotbal, baschet si volei.

In ultimii 34 ani am tratat tot felul de leziuni sportive, acute sau de lunga durata si am experimentat spre a gasi cele mai bune si eficiente tratamente Bowen, pentru rezultate cat mai rapide si stabile. Sportivii de performanta sunt in general tineri si sanatosi, asa ca procedurile si miscarile pentru zonele de interes se pot aplica dupa alte criterii decat cele invatate pana acum.

Acest curs isi propune sa raspunda la toate intrebarile aparute in practica clinica, sa aduca mai multe informatii si sfaturi pentru ameliorarea mai rapida a problemelor, sa ofere mai multe “unelte” pentru obtinerea celor mai bune si mai rapide rezultate in lucrul cu aceasta tehnica fantastica. Vom discuta cum putem aborda orice accidentare pe terenul de sport, in momentul in care s-a intamplat si cum sa aplicam tratamentele urmatoare. Acest curs este sustinut de un manual de 30 de pagini, cu ilustratii la fiecare afectiune, descrierea simptomelor si patologiei, explicatii si proceduri recomandate.

Curs acreditat Bowtech
2 zile, 16 ore / punte C.E.U.
Cost participare: 1750 lei
Participanti eligibili: absolventi ai modulului 8 in Tehnica Bowen si
membrii ai asociatiei Bowen locale
Autorizat si aprobat de Academia de Terapie Bowen din Australia
Pentru inscriere, contactati biroul Bowen local