Instruire in tehnica Bowen

i1Academia de Terapie Bowen din Australia (A.T.B.A.) ofera un program de instruire recunoscut si acreditat de Guvernul Australian si in multe alte tari (Noua Zelanda, Marea Britanie, Germania, Austria, Canada, unele state din SUA). Practicam un sistem modular, ce consta in 4 cursuri de instruire, a cate patru zile fiecare, plecand de la modulul introductiv si ajungand pana la acreditarea dumneavoastra. Mii de cursanti au parcurs deja programul de instruire al Academiei si au apreciat acest format modular.

O experienta profunda
Cele 4 cursuri de instruire ofera cursantului timp suficient pentru a-si insusi materialul prezentat, pentru a-l intelege prin experienta practica si sansa de a experimenta eficienta si potentialul terapeutic al Tehnicii Bowen pe propriul lor corp. Promisiunea noastra catre dumneavoastra este ca prin practica Tehnicii Bowen, asa cum o demonstram noi, cele mai spectaculoase rezultate pot fi obtinute.

Instruire si indrumare de lunga durata
Chiar si dupa acreditarea dumneavoastra ca terapeut Bowen, va oferim, in continuare, instruire prin cursuri Bowen "specializate". Practica specializata este foarte minutioasa si face parte din procesul de invatare; nu numai ca va imbunatateste indemanarea practica, dar va adanceste intelegerea si aprecierea lucrarii lui Tom Bowen.

Reteaua noastra de sprijin
In calitate de cursant al Academiei Bowtech, veti face parte dintr-o mare "comunitate". Ne place sa credem ca nu sunteti doar cursant, ci ca deveniti un membru important al unei familii in continua crestere. Veti apartine unui grup de oameni pe care veti ajunge sa-i cunoasteti si care va vor oferi sprijinul lor. Impartasim aceleasi aspiratii si obiective; impartasim anii nostri de studii si speram sa va oferim cel mai bun debut in cariera dumneavoastra de terapeut Bowen.

O experienta semnificativa
Odata inceputa activitatea de instruire in tehnica Bowen, cursantii simt adesea ca se afla la un punct de cotitura in viata lor - o profunda si semnificativa experienta. Instructorii nostri au experimentat deja aceasta turnura si suntem dedicati in a va asigura ca veti beneficia din plin de aceste cursuri si ca vor fi placute si memorabile.

Materiale de curs exceptionale
Cursantii A.T.B.A. primesc manuale cu informatii complete si detaliate, cu fotografii si note explicative, traduse in limbile tuturor tarilor unde se organizeaza cursuri.

i3Abordam o maniera simpla
Chiar daca Bowen este o tehnica profunda si dinamica, noi intentionam sa o predam intr-o maniera cat mai simpla cu putinta. Prea multi oameni complica procesul de invatare si transforma tehnica intr-o procedura sofisticata si chiar mistica, oferind probabil propria lor interpretare a acesteia. Filozofia lui Tom Bowen era exact la celalalt pol: pastrarea simplicitatii dar in acelasi timp, "executarea lucrurilor simple corect". Noi asiguram predarea Tehnicii Bowen intr-o maniera simpla.

Andrew Zoppos - instructor superior, international al Academiei de Terapie Bowen din Australia, este dedicat atat pastrarii, cat si predarii acestei tehnici in forma sa originala, asa cum a invatat-o de la Oswald Rentsch, cel pe care Tom Bowen l-a autorizat sa predea aceasta tehnica in intreaga lume. Toti instructorii pregatiti de Andrew Zoppos si acreditati de Bowtech sunt experimentati, pasionati de Tehnica Bowen si respecta aceleasi valori.

Program International de Instruire

7 module pe o perioada de 9-12 luni

Perioada de instruire Bowtech consta in patru cursuri, a cate patru zile fiecare, organizate la intervale de aproximativ 3 luni. Aceste perioade intre cursuri sunt necesare pentru ca studentii sa practice cele invatate si sa se deprinda cu executarea manevrelor. 

Primele trei cursuri cuprind cate doua module, iar la modulul 7 (la aprox.9-12 luni de la inceperea cursurilor), se sustine si examenul scris si practic, pentru obtinerea diplomei emisa de Academia de Terapie Bowen din Australia (Bowtech). Pana la modulul 7 perioada dintre doua cursuri consecutive nu poate depasi 12 luni. In cazul in care depaseste 12 luni, e necesara recapitularea ultimului curs absolvit, cu 20% reducere, inainte de a trece la cursul urmator.

Ocuparea locurilor se face in ordinea achitarii taxei de curs, sau a unui avans pentru pastrarea locului. Retragerea de la curs se poate face cu cel putin trei saptamani inainte de inceperea cursului, caz in care veti fi programat pentru un alt curs, in limita locurilor disponibile. Fondurile / sumele achitate pentru participarea la cursuri nu sunt rambursabile / transferabile in contul participarii dvs. la un alt curs, daca retragerea de la curs este anuntata dupa aceasta limita. In cazul existentei unor motive stringente (boala, accident), va rugam sa prezentati certificat medical / adeverinta de la medic si vi se va restitui suma integrala.

Cursurile sunt sustinute de instructor superior Andrew Zoppos (in limba engleza, cu traducere simultana in limba romana), Carmen Zoppou, Cristina Feodot, Marcela Campian, sau Dalila Patras, instructori acreditati de Academia de Terapie Bowen din Australia, iar toate materialele de curs, inclusiv manualele sunt in limba romana.

Module 1 & 2

4 zile curs de baza (32 ore)
Pentru practica in familie si cu prietenii

2250 lei / pers.
Module 3 & 4

4 zile curs (32 ore)
Recapitularea modulelor 1+2
Proceduri noi

2250 lei / pers.
Module 5 & 6 4 zile curs (32 ore)
Recapitularea modulelor precedente
Proceduri noi
2250 lei / pers.
Modul 7 4 zile curs (32 ore)
In primele 3 zile se recapituleaza toate procedurile
Se prezinta zece studii de caz in scris
A patra zi - examinare scrisa si practica
2250 lei / pers.

Pentru a invata aceasta tehnica, nu este necesara o pregatire prealabila in domeniul medical. Pentru obtinerea diplomei insa, este nevoie sa faceti dovada ca aveti cel putin 60 de ore de studiu in cadrul unei organizatii recunoscute, de anatomie si fiziologie si certificat de prim ajutor. Pentru cei care nu au alta posibilitate, organizam aceste cursuri o data pe an cu un medic acreditat doar de Academia de Terapie Bowen din Australia (6 zile - weekend - 1500 lei).

Desi Tehnica Bowen nu este inca acreditata in Romania, este acreditata in Australia, Noua Zeelanda, Marea Britanie, Canada, unele state din SUA, Germania si Austria.

Pentru participarea la cursurile Bowen este nevoie sa aveti :
- unghii taiate foarte scurt (dupa demonstrarea procedurilor, veti practica unii pe altii pentru deprinderea miscarilor, iar pentru pozitionarea corecta, se va lucra direct pe piele, deci trebuie sa nu lasam urme)
- imbracaminte comoda si "echipament" de lucru - pantalonasi scurti sau costum de baie, etc. 
- un creion dermatograf (vom face "marcaje" pe piele) 
- doua prosoape de plaje (pe unul va asezati pe patul de masaj, cu celalalt va invelim) 
- o agenda si un pix pentru luat notite. 
- voie buna! 

Cursul incepe la ora 10 si se termina la ora 18, in fiecare zi. Vor fi doua pauze de cafea (una dimineata si una dupa amiaza), pentru care asiguram noi apa, ceai, cafea, biscuiti, fursecuri, etc, si o pauza de masa intre 13.30 - 14.45, in care fiecare cursant alege, pe cont propriu, unde vrea sa ia masa de pranz (exista restaurante care livreaza la comanda).

Conditiile necesare pentru obtinerea diplomei de terapeut Bowen, emisa de Academia de Terapie Bowen din Australia si pentru a deveni membru al B.T.A.A. si al Asociatiei Bowen din Romania, sunt: 

1.     Participarea la cursurile Bowtech, modulele 1-7 (minim 128 ore)
2.     Absolvirea cu succes a examenului scris si practic.  
3.     Prezentarea a zece studii de caz.
4.     60 de ore Anatomie si Fiziologie
5.     Certificat de prim ajutor.

Calitatea de membru al B.T.A.A. si al Asociatiei Bowen din Romania va da dreptul de a fi listat ca terapeut pe site-ul www.bowtech.ro si pe site-ul Academiei de Terapie Bowen din Australia: www.bowtech.com si de a participa la cursurile specializate.

Pentru a va pastra calitatea de membru al Asociatiei Bowen din Romania si al B.T.A.A., este necesar sa participati la un curs Bowen de doua zile odata pe an, sau la un curs de patru zile odata la doi ani, ca recapitulare si pentru pastrarea acuratetei tehnicii.

Cursuri Optionale: 

Curs Terapeut Profesionist
- 4 zile curs (Mod. 8 -16 ore + P.T.C.-16 ore)   2250 lei / persoana                                       
- Ceremonie de prezentare si inmanare a diplomelor;
- Elemente de precizie si finete ale tehnicii;
- Proceduri noi, combinatii, protocoale pentru abordarea afectiunilor cronice;
- Discutarea studiilor de caz dificile;
- Activitatea profesionala Bowtech: cum se organizeza o clinica, atmosfera, comportamentul  terapeutului, fisa pacientului si anamneza detailata;
- Metode de evaluare din Medicina Traditionala Chineza, considerente metafizice, etc;
- Principiul "Mai putin e mai bine".

Participarea la acest curs si inscrierea in Asociatia Bowen din Romania va vor califica pentru urmatoarele cursuri specializate, optionale:

Curs Avansat 1

2 zile de curs SBP1 A – Modul 9
12 proceduri noi, specializate

1750 lei / pers.
Curs Avansat 2

2 zile de curs SBP1 B – Modul 10
recapitulare SBP1A si examinare pentru obtinerea diplomei Avansat

1750 lei / pers.
Curs Masters 1

2 zile de curs SBP2 A  – Modul 11
37 proceduri noi, specializate

2250 lei / pers.
Curs Masters 2

2 zile de curs SBP2 B – Modul 12
recapitulare SBP2A si examinare pentru obtinerea diplomei Masters

2250 lei / pers.

Daca numarul necesar de participanti la curs nu se intruneste, organizatorul poate schimba datele cursului si ii va informa pe participanti in timp util (cel putin cu o luna inainte).

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati biroul local.