Mihaela Apetrei

Mihaela Apetrei  
Ce simplu si genial, cum doar Natura poate fi!

Terapia Bowen a apărut in viața mea într-o criza de lumbago: nu mi-a venit să cred cât de rapid mi-a scăzut durerea și mi-am recăpătat libertatea de mișcare, fără să mai am nevoie de antiinflamatoare si analgezice. Pe lângă senzația fizică de căldură si relaxare în zona lombara am simțit și …psihic… încă de la aplicarea primelor mișcări Bowen, că sunt îngrijita și susținută. Cumva, această senzație era din interior, nu era doar buna intenție si căldura sufletească a terapeutei mele. Am realizat atunci că singura explicație posibila era cea dată de terapeuta mea la începutul ședinței: cu ajutorul mișcărilor Bowen corpul se „repară” singur. Ce simplu si genial, cum doar Natura poate fi!  Am revenit apoi la acesta terapie pentru o sinuzită cronică și am rămas apoi pentru mai multe ședințe pentru că era oaza mea săptămânală de liniște si regenerare in mijlocul vârtejului care era viața mea de atunci. M-am înscris intre timp la curs pentru că eram tot mai convinsa ca această terapie va fi un ajutor de nădejde in menținerea sănătății familiei mele în mod natural si holistic. La cursuri am găsit o adevărată familie – poate sună exagerat pentru cine nu a participat la cursurile noastre dar chiar așa se simte iar urarea de la începutul cursului cu module 1&2 „Bine ați venit in familia terapeuților Bowen!” nu e o vorbă în vânt. 

După ce am absolvit modulul 7, mi-am dat demisia din conducerea firmei multinaționale unde teoretic si din punct de vedere al carierei îmi mergea foarte bine, alegând să lucrez doar ca terapeut Bowen si astfel să încetinesc ritmul, să respir si să trăiesc cu mai multa bucurie si recunoștință datorate faptului că ii pot ajuta pe cei din jur.  

Bowen schimba vieți, într-adevăr.  

Pentru că brusc m-am trezit cu mult timp liber, m-am oferit sa o ajut pe Marcela Câmpian la sala de curs; ea era organizator de cursuri atunci si își începuse și formarea ca instructor. Mi-a plăcut mereu sa fiu în sală la cursuri, să revăd si să-mi perfecționez tehnica, să fiu alături de colegi mai noi, de Marcela, de Carmen si Andrew Zoppos, profesorii mei dragi de la care am învățat si învăț in continuare. Marcela mi-a propus apoi sa preiau organizarea de cursuri, ceea ce am făcut cu bucurie iar apoi am început treptat și să traduc, când era nevoie, cursurile predate de către profesorul nostru Andrew  Zoppos. 

După câțiva ani, Andrew mi-a propus si am acceptat cu bucurie sa intru în programul de formare ca instructor in cadrul Academiei Bowen Australia. Am devenit instructor acreditat in 2021. Diploma de Terapeut Bowen si cea de Instructor sunt diplomele de care m-am bucurat mai mult decât de toate diplomele de inginerie, management și alte perfecționări obținute de-a lungul vieții. Evident, mai mult decât de diplome, m-am bucurat de faptul că mi-am putut ajuta de-a lungul timpului familia si pacienții cu această minunata terapie.