Cum sa imi aleg terapeutul Bowen

Cateva atribute ale unui bun terapeut Bowen:

Cabinetul este curat, primitor si inspira calm si relaxare.

Inainte de prima sedinta vi se va intocmi fisa personala; veti fi intrebat despre problemele de sanatate cu care va confruntati, eventualii factori agravanti (mediul de viata, serviciul, stresul), istoricul medical, daca ati mai primit sedinte Bowen sau ati urmat alte tratamente, etc. Aceste informatii il vor ajuta pe terapeut sa conceapa un plan de tratament personalizat

Terapeutii Bowen nu diagnosticheaza (cu exceptia celor care sunt medici), ci iau in consideratie diagnosticul pus de medicul pacientului. Daca nu ati fost consultat de un medic, terapeutul dumneavoastra ar putea considera necesar sa va sugereze un consult medical

Terapeutii Bowen nu pot indica un numar de sedinte ce vor fi necesare unui pacient, fiindca fiecare persoana este unica si raspunde la tratament in maniera proprie. Evolutia pacientului va fi reevaluata inainte de fiecare sedinta.
Cum sa imi aleg terapeutul Bowen - link

Inainte de prima sedinta, terapeutul va va explica ce este tehnica Bowen, cum functioneaza si necesitatea pauzelor dintre secventele de miscari.

Camerele de tratament sunt individuale, sau spatiile pentru fiecare pacient sunt delimitate. Paturile de tratament trebuie amplasate la cel putin 3 m distanta unul de celalalt. Nu se folosesc betisoare sau lumanari parfumate, uleiuri volatile, muzica de relaxare sau ambientala.

Terapeutul se va asigura ca pacientul este asezat confortabil, fie intins pe pat, fie asezat pe scaun. Se pot utiliza perne si rulouri pentru o pozitie cat mai confortabila si paturi pentru invelit.

Miscarile Bowen sunt foarte delicate si nu trebuie sa provoace durere. Daca percepeti presiunea aplicata ca fiind prea mare, spuneti terapeutului si acesta isi va regla presiunea in functie de gradul dvs. de sensibilitate.

In tehnica Bowen exista pauze de cateva minute intre secventele specifice de miscari. Aceste pauze sunt necesare pentru ca organismul pacientului sa integreze si sa prelucreze mesajele transmise cu miscarile Bowen. In timpul pauzelor terapeutul va parasi camera de tratament, lasand pacientul singur, linistit si relaxat.

In tehnica Bowen este importanta calitatea miscarilor, nu cantitatea! Terapeutul va alege pentru fiecare pacient in parte planul de tratament, prima sedinta putand consta in doar doua miscari, in functie de nevoile fiecaruia. O sedinta de tratament Bowen poate dura, de regula, intre 30-60 minute, fiind insa si situatii cand acestea pot dura mai putin sau mai mult.

Tehnica Bowen nu poate fi combinata cu alte metode de tratament manuale sau energetice. Terapeutul Bowen va aplica doar proceduri Bowen intr-o sedinta de tratament.

Terapeutul va ajuta pacientul sa se ridice de pe pat si ii va da indicatiile necesare, pentru perioada urmatoare, stabilind programarea urmatoarei sedinte, daca este cazul. Intervalul intre sedintele de tratament este de 7 zile, fiind insa situatii cand acest interval poate fi prelungit la 2 sau chiar 3 saptamani. Terapeutul Bowen va incuraja pacientul sa-i telefoneze, daca are intrebari

Corpul lucreaza dupa o sedinta de tratament Bowen inca cel putin 5 zile. Pacientul nu trebuie sa primeasca alte tratamente manuale sau energetice patru zile inainte de o sedinta Bowen si cinci zile dupa.

Pentru ca tehnica Bowen sa aiba rezultate, pacientul nu trebuie sa-si schimbe stilul de viata. Unele recomandari vor ajuta insa organismul in procesul de autovindecare: consumul de apa, plimbari zilnice, exercitii fizice moderate.

Copiii vor fi tratati avand unul dintre parinti prezenti in camera de tratament, iar bebelusii pot fi tinuti in brate de unul dintre parinti, pe toata durata sedintei.

Toti terapeutii listati pe acest site sunt acreditati de Academia de Terapie Bowen (Bowtech) din Australia si participa la programul de educatie continua:
     *  Detinator al diplomei nivel Avansat
    ** Detinator al diplomei nivel Master
  ***  Instructor
 **** Instructor Senior